Enota Cerknica 2022-01-28T11:35:41+00:00

Enota Cerknica

Enota Cerknica se nahaja v leta 2005 zgrajenem objektu, Ulica za Mlinom 9 v Cerknici. V njej se izvaja storitev vodenja, varstva in zaposlitve pod posebnimi pogoji za odrasle osebe, s statusom invalida po Zakonu o družbenem varstvu duševno in telesno prizadetih oseb.

V enoto je vključenih 23 oseb iz 3 različnih občin, za njih v skrbijo 4 zaposleni. Največ -13 oseb, v enoto prihaja iz občine Cerknica, 9 oseb prihaja iz občine Loška dolina ter 1 oseba iz občine Bloke. Vsi prihajajo v enoto iz domačega okolja.

Dnevi v enoti Cerknica so zapolnjeni s kooperantskim delom raznih podjetij (Go-ro Liv, Valkarton, in DS Smith packaging d.o.o.) in izvajanjem lastnega programa, pri katerem nastajajo unikatni izdelki klekljanja, likovnega ustvarjanja, izdelovanja voščilnic in še marsikaj.

Poleg zaposlitvene dejavnosti v enoti izvajajo tudi številne dodatne – nadstandardne programe, ki osebam s posebnimi potrebami bogatijo življenje ter preko njih pridobivajo dragocene izkušnje in nova znanja.

Kot mentorji teh aktivnosti se v enoto vključujejo osebe iz ožje lokalne skupnosti – prostovoljci.

Izdelki, ki nastajajo v enoti so namenjeni za prodajo, izkupiček pa za mesečne nagrade uporabnikov. Prodaja se izvaja v prostorih enote, na sejmih, raznih prireditvah in razstavah.

Opravljamo tudi razna hišna opravila (skrb za urejenost prostorov, pometanja, sesanje, pomivanje in brisanje posode, obešanje in pranje perila, likanje, zalivanje rož, razkuževanje kljuk, kuhanje kave…),

skrbimo za urejenost okolice ( pometanje dvorišča, pletje zelenic, odstranjevanje snega,…), delamo na vrtu (štihanje, sajenje, pletje, zalivanje, pobiranje pridelkov , košnja trave,..).

Uporabniki se ukvarjajo tudi s športom, tako v enoti trenirajo namizni tenis in nogomet ter se v okviru Specialne olimpijade Slovenije udeležujejo športnih iger in domov prinesejo priznanja in medalje ter, kar je še najpomembnejše, veliko lepih spominov, novih prijateljstev in izkušenj.

KONTAKT

Smo vesele narave in se radi družimo z drugimi ljudmi

Zelo radi gremo na izlete, letovanje, tekmovanja in obiske.
Veseli smo tudi, če nas kdo obišče.
KONTAKT
Skip to content