Enota Postojna 2022-01-28T12:04:47+00:00

Uprava in enota v Postojni

Enota Postojna se od leta 2009 nahaja v pritličju objekta, ki je bi zgrajen za namen VDC-ja in kegljišča v kletni etaži. Nahajamo se na ulici Pot k Pivki 2b, Postojna. Enota izvaja storitev vodenja, varstva in zaposlitev pod posebnimi pogoji za odrasle osebe, s statusom invalida po Zakonu o družbenem varstvu duševno in telesno prizadetih oseb.

V enoto je vključenih 27 oseb. Prihajajo iz Občine Postojna 17 oseb, Občine Pivka 7oseb, Občine Logatec 1 oseba, Občine Bloke 1 oseba in Občine Ljubljana 1 oseba. 6 oseb prihaja iz SS, ki je enota VDC Postojna, 20 oseb pa je nastanjenih doma, 1 oseba prihaja iz doma starejših.
Za njih skrbijo 4 zaposleni: 1 skupinski habilitator, 2 delovna inštruktorja in 1 varuh.

V enoti se nahaja uprava zavoda. V upravi so zaposlene direktorica, poslovna sekretarka in računovodkinja.

Dnevi v enoti so zapolnjeni z zaposlitvijo pod posebnimi pogoji. Opravljamo kooperantska dela raznih podjetij (Metalimpex, Vopex, Marjan Ostanek s.p.) iz bližnje okolice in izvajanjem lastnega programa, pri katerem nastajajo predvsem izdelki iz tekstila (igrače iz blaga, kuhinjske rokavice, okrasne blazine in izdelovanje dekorativnih izdelkov), klekljanja, kvačkanja, izdelovanja voščilnic in še marsikaj.

Izdelki lastnega programa so namenjeni prodaji.

Dodatne aktivnosti oblikujemo glede na potrebe, pobude, želje uporabnikov. Dodatne aktivnosti pokrivajo različna področja udejstvovanja uporabnikov: športne, izobraževalne, kulturne, rehabilitacijske, družabne.

Izvajajo se v različnih oblikah: krožki, interesne dejavnosti, tekmovanja, izleti, letovanja. Z dodatnimi aktivnostmi izboljšujemo življenje uporabnikov storitev naše enote, so delček v celoviti skrbi za uporabnike našega VDC-ja. Smo člani Specialne olimpijade Slovenije, člani društva Sožitje in društva Vera in luč.

KONTAKT

Smo vesele narave in se radi družimo z drugimi ljudmi

Zelo radi gremo na izlete, letovanje, tekmovanja in obiske.
Veseli smo tudi, če nas kdo obišče.
KONTAKT
Skip to content